Noëlla Morantin

Noëlla Morantin laver vin i Touraine i Loiredalen. Siden 2008 fra 8,5 hektar lejede marker, men i dag ejer hun hele sit domaine, i alt omkring 6 hektar. Hertil kommer en smule opkøbte druer, som bruges i gårdens basisvine.
Efter et tilfældigt og inspirerende møde med en professor i vitikultur opsagde Noëlla sit job og begyndte i 2001 at studere ønologi, hvorefter hun påbegyndte praktik hos René og Agnes Mosse i Anjou.
Herfra fik hun den passion og forståelse for biodynamik, som skinner igennem hendes rene og ekspressive vine i dag.

Nöella dyrker Savignon Blanc, Chenin Blanc, Gamay, Côt og Cabernet Franc, samt en smule nyligt udplantet Romorantin. Næsten alle hendes vine får 1-1/2 års lagring sur lie på gamle fade – noget der bestemt ikke er sædvanen i Touraine, hvor vinen typisk frigives i det tidlige forår.
Det er vine med kæmpe charme og personlighed, høj drikkeglæde men også enorm seriøsitet!