Spanien
Spansk vin blomstrer i spændende vindistrikter
Spansk vin og vinproduktion oplever i dag en blomstrende periode, hvor vinknopperne skyder fra gamle krogede stokke i det ene spændende vindistrikt efter det andet.
Spansk vin bliver ved med at overraske, fordi flere og flere vindistrikter laver vin på lokale druesorter til glæde for vinentusiaster i hele verden.
En del af årsagen til opblomstringen af skal findes i vinmarker med en høj andel af gamle vinstokke. Det giver naturligt lave udbytter og sunde solmodne druer i exceptionel kvalitet.
Desuden ligger mange af Spaniens vindistrikter relativt højt. Det betyder, at der er store udsving i temperaturen mellem nat og dag, hvilket er med til at sikre sunde druer med et højt indhold af syre, som giver spændstige og lagringsværdige vine.
Riax Baixas, Costa Brava og Castilla-La Mancha
Vindistrikter som Emporda-Costa Brava, Rias Baixas og Castilla-La Mancha er gode eksempler på, hvordan lokale druesorter, unikt terrior og moderne vinifikation har bidraget til at sætte spansk vin på bordet over hele verden.
Tempranillo er den vigtigste røde drue i det ekstreme fastlandsklima i Castilla-La Mancha, hvor den giver friske og solmodne rødvine – især fra producenter, der nyder godt af marker med en beliggenhed over 700 meter.
I Rias Baixas er Albarino uden tvivl den bedste og mest udbredte hvidvinsdrue, mens Garnacha Blanca og Macabeo samt Garnacha og Carinena er nogle af de mest almindelige hvide og røde druesorter i Costa Brava.
Rias Baixas ligger i det nordvestlige hjørne af Spanien ud mod Atlanterhavet, og Costa Brava ligger i den nordøstlige hjørne tæt ved den grænsen til Frankrig og Middelhavet. Begge distrikter har et relativt køligt klima med lave gennemsnitstemperaturer, som er med til at sikre sprøde, saftspændte og solmodne hvidvine og elegante Cava’er, der er velegnede til fisk, skaldyr og paella.
De røde vine fra Castilla-La Mancha og Costa Brava er velegnede til spanske specialiteter som amb tomàquet (brød med tomat), Jambon Serrano eller velhængt oksekød med grillede pimientos.
Læs mere om Castilla-La Mancha, Rias Baixas og Costa Brava.
-
2015 Can Peritxó, Can Suriol, Penedès
kr. 155,00 Tilføj til kurv -
2015 Cava Brut Nature, Gran Reserva, Can Suriol
kr. 215,00 Tilføj til kurv -
2015 Sotorrondero, Jiménez-Landi
kr. 165,00 Læs mere -
2016 Piélago, Méntrida, Jiménez-Landi
kr. 275,00 Tilføj til kurv -
2018 Cava El Bosc, Can Suriol
kr. 185,00 Tilføj til kurv -
2019 1.9.8.4., Bodega la Senda, Bierzo
kr. 140,00 Tilføj til kurv -
2019 Els Bancals, Can Suriol, Penedès
kr. 199,00 Tilføj til kurv -
2019 Har Megiddo, Bodega la Senda, Bierzo
kr. 325,00 Tilføj til kurv -
2019 In A Gadda da Vida, Bodega la Senda, Bierzo
kr. 225,00 Tilføj til kurv -
2019 Mujer Caballo BLUE, Fil.Loxera, Valencia
kr. 225,00 Tilføj til kurv -
2019 Mujer Caballo ORANGE, Fil.Loxera, Valencia
kr. 225,00 Tilføj til kurv