Producent: La Felce
Land: Italien
Område: Liguria
Underområde: La Spezia
Gården blev grundlagt i efterkrigstiden af Renato Marcesini, i Ortonovo i provinsen La Spezia – Ligurien. Det er en familiedrevet gård, der fra begyndelsen har været dedikeret til permakultur: havebrug, frugtavl og vinavl. I 1998 skete et generationsskifte: bedstefar Renato gav tøjlerne videre til sit barnebarn Andrea, som efter at have studeret landbrug førte gården ind i en ny æra og grundlagde virksomheden som den kendes i dag, under navnet La Felce.
Andreas idé om vindyrkning er knyttet til traditionelle landbrugsteknikker, både i dyrkning og i ønologiske fremgangsmåder, idet han i sine vine forsøger at genoplive den smag og følelse, han oplevede i sin barndom, med mest mulig respekt for naturen og jorden. I årenes løb er arealet af vinmarker steget til 6 hektar, og der er føjet yderligere olivenlunde og grøntsagshaver til, hvor der også produceres safran. Jordbunden, som de gennemsnitligt 50 år gamle vinstokke lever i, er hovedsageligt sand.
I dag arbejdes der helt uden kemi i både mark og kælder.