Producent: Walter de Batté
Land: Italien
Område: Ligurien
Underområde: Cinque Terre
Walter de Battè har rødder i Provence, og kommer fra en familie af vinbønder – rækkende længere tilbage end han kan spore. Han er ikke uddannet ønolog, men vinen løber i hans årer, og han startede i 90’erne med at lave vin til det lokale kooperativ i det pittoreske Cinque Terre, Liguria. Han følte dog inden længe, at DOC-begrænsningerne og de følgende bureaukratiske processer satte en stopper for hans egen ide om, hvad regionen kunne byde på, og begyndte at lave egen vin udenfor DOC, på såvel indfødte som internationale druesorter og uden for mange regler.
Walter laver hovedsageligt vin under navnet [prima]Terra, men frigiver også et par enkelte vine under eget. Hans marker udgør et areal på 3,5 hektar, hvor han dyrker Bosco, Vermentino, Albarola, Vermentino Nero, Ciliegiolo m.fl.
Der arbejdes naturligt i marken såvel som i kælderen, for at bevare den markante terroirfølelse i vinene; markerne i Cinque Terre ligger på stejle terrasser helt ud til Middelhavet, og giver vinene en maritim, salt note.